Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Egy kattintásra a tehetségtől

2013. augusztus 28.

2013 augusztusának végén megkezdte működését a www.tehetseg.hu portál, amely a tehetséggondozás szereplői számára az őket segítő szolgáltatásokat és tartalmakat egy egységes, könnyen navigálható felületen gyűjti össze. 

A tehetseg.hu integrálja a tehetséggondozással foglalkozó szervezeteket és projekteket, a tehetséggondozó szakmát és a tehetségek számára hasznos információkat.
 
A tartalmakat a felhasználócsoportok érdeklődése szerint csoportosítottuk. A tehetséges fiatalok amellett, hogy az őket közvetlenül érintő hírekről és programokról értesülhetnek, interjúkat olvashatnak más tehetséges diákokkal és az őket felkészítő tanárokkal, továbbá követhetik rendszeresen frissülő közösségi médiafelületeinket is.
 
A tehetséges fiatalokkal foglalkozó szakemberek és kutatók is megtalálják itt az őket érdeklő híreket, emellett tájékozódhatnak a nekik szóló aktuális képzésekről, letölthetik a folyamatosan bővülő Tehetségkönyvtár sorozat köteteit, valamint figyelhetik a MATEHETSZ illetve a Tehetséghidak Program felhívásait és más, aktuális pályázati lehetőségeket.
 
A tehetséges gyerekek szüleire és családtagjaira is gondoltunk: a honlap nekik szóló egységében kifejezetten a szülőknek szóló útmutatót kínálunk. Az interaktív Tehetségtérkép segítségével megtalálhatják a lakóhelyükhöz legközelebb eső Tehetségpontokat. Bővebben olvashatnak felfedezettjeinkről, vagyis a saját gyermekeik elé példaképként állítható tehetséges fiatalokról.