Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Indul "A tehetség hónapja"!

2015. március 19.

Több mint száz ingyenes programmal várják az érdeklődőket a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok országszerte március 25-től egy hónapon át.

Európa 2011 óta Bartók Béla születésnapján, március 25-én ünnepli a tehetségeket. Tavalyi kezdeményezését folytatva a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) egy egész hónapon át lehetőséget biztosít az ország fiataljainak arra – akár a fővárosban, akár kistelepüléseken élnek –, hogy megmutassák képességeiket, valamint ötletes produkciókkal prezentálják a közvéleménynek, hogy számukra mit jelent a tehetség. Természetesen a szülők is aktívan részt vehetnek: ők szakértőktől kapnak ötleteket, ismereteket a felnövekvő tehetséges generáció nevelésére vonatkozóan.

A tehetség hónapja során ezúttal is színes, változatos programokat kínálnak a szervezők. A köztereken tartott villámcsődületek célja felhívni a figyelmet arra, hogy a tehetség olyan nemzeti erőforrás, amelynek kiaknázása mindnyájunk közös ügye, míg a térségi tehetségnapokon, zenei gálákon szűkebb pátriájuk közönségének mutathatják meg képességeiket a fiatalok. A nyílt napokon és workshopokon a Tehetségpontok mindennapos tehetségsegítő munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. Az eseménysorozat az Európai Unió által finanszírozott Tehetséghidak projekt keretében valósul meg.