Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nemzetközi tehetségsegítő munkaértekezlet

2015. február 27.

11 európai ország és India tehetségtámogató szervezeteinek képviselői tanácskoztak.

A MATEHETSZ az elmúlt két évben a Tehetséghidak program keretében kétoldalú együttműködési megállapodásokat kötött számos külföldi tehetségsegítő központtal és szervezettel. A MATEHETSZ ezen szervezetek képviselőinek részvételével háromnapos konferenciát rendezett a két- és többoldalú nemzetközi együttműködésről a tehetségsegítés terén.

A 11 európai ország és India tehetségtámogató szervezeteit képviselő résztvevők bemutatták saját intézményük működését, országuk tehetségsegítő hálózatait és ezek jogi és szervezeti hátterét, valamint beszámoltak jó gyakorlataikról.

A konferencia bevezetéseképpen Csermely Péter akadémikus, Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és az Európai Tehetségtanács (ECHA) elnöke tartott tájékoztatót az ECHA tavalyi közgyűlésén elindított európai hálózat alakulásáról. A hálózathoz történő csatlakozás feltételeiről az új központokat akkreditáló nemzetközi bizottság két tagja beszélt a résztvevőknek.

A találkozó fő célja együttműködési formák kialakítása, jó gyakorlatok és szakemberek cseréjének előkészítése, valamint a formálódó európai tehetségsegítő hálózat megismerése volt. A résztvevők többek között diákcsereprogramokról, pedagógusképzésekről, módszertanok cseréjéről, nemzetközi programokban való közös részvételről egyeztettek.