Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Támogassa adója 1+1%-ával a tehetséggondozást!

2014. február 5.

2014-ben is lehetőség van arra, hogy a MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetség Program támogatására fordítsa adója 1+1%-át. Ne feledje, a rendelkező nyilatkozatot akkor is kitöltheti, ha munkáltatója vagy a NAV készíti el adóbevallását!

A Tehetségpontok anyagi bázisát sok esetben a Nemzeti Tehetség Program forrásainak felhasználására kiírt pályázatok és az intézményeket működtető, támogató civil szervezetek, alapítványok, egyesületek teremtik meg. Ezért a tehetségsegítés ügyét szem előtt tartó adófizető polgároknak fontos tudniuk, hogy az adóbevallás időszakában adójuk 2%-áról is rendelkezhetnek a tehetségek javára. 

 

FELAJÁNLÁS A MATEHETSZ JAVÁRA

matehetsz205

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közhasznú egyesület, a MATEHETSZ várja mindazoknak a felajánlását, akik a civil tehetségsegítés céljára kívánják fordítani adójuk 1%-át.  A "civil" 1% felajánlásához kérjük, jelölje meg kedvezményezettként a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét.  A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

2013-ban közel 450 ezer Ft gyűlt össze az Önök 1%-os felajánlásaiból. Az összeget a MATEHETSZ a felfedezett ifjú tehetségek támogatására fordítja. Róluk részletes információ itt található.

Amennyiben Ön is fontosnak tartja a tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója második 1%-át is a tehetséges gyermekeknek!


 

FELAJÁNLÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM JAVÁRA

NTP_72_RGB

Amennyiben nem kíván egyház javára rendelkezni, de fontosnak tartja a tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója második 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára, hogy ezzel is segítsük a tehetséges gyermekeket.

Hívja föl ismerősei, kollégái figyelmét is erre a lehetőségre, mert rajtunk múlik, hogy minél több ifjú tehetség támogatására nyíljon mód a következő tanévben.

2013-ban az adózók rendelkezése alapján közel 1,4 milliárd Ft gyűlt össze a Nemzeti Tehetség Program céljaira. Ebből az összegből egyebek között általános- és középiskolák, felsőoktatási intézmények, kollégiumok és civil szervezetek nyernek el pályázati támogatást tehetséggondozó programjaik, szakkörök, versenyek, táborok megvalósítására.

2015-ben is számítanak ránk a tehetséges gyerekek! Rendelkezzen a jövő generáció javára!

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

Az összegeket  a tehetséggondozó intézmények és a felfedezett  ifjú tehetségek támogatására fordítjuk.