Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A Tehetséghidak Program első ütemének képzései

2013. szeptember 6.

A Tehetséghidak Program keretében – a Géniusz Program képzési tevékenységének folytatásaként- a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége akkreditált képzéseket szervezett, melynek első ütemében a 2013. január és július közötti időszakban 86 képzés valósult meg. 

A MATEHETSZ mint felnőttképző intézmény jelenleg 98, a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditált képzési programmal és 33, a Pedagógus Akkreditációs Testület által akkreditált képzési programmal rendelkezik. A csoportos képzések során a tehetséggondozással foglalkozó intézmények helyben szervezett vagy külső helyszínen megtartott képzést igényelhettek, nyílt képzés esetében egyéni jelentkezők jelentkezhettek a projektiroda által meghirdetett képzési alkalmakra.

Az akkreditált képzések a különböző területeken (kémia, fizika, biológia, matematika, informatika, irodalom) tehetséges fiatalok tehetséggondozásának elméletével és gyakorlatával, a zenei, képzőművészeti és sporttehetségek azonosításának és fejlesztésének eszközeivel, az alulteljesítő tehetségekkel, a tehetséggondozás módszertani sokszínűségével, a projektoktatással és a szülők tehetséggondozásban való szerepével is foglalkoztak. A kurzusok között helyet kapott olyan, amely a pedagógusok és mentorok szerepét vizsgálta a tehetségsegítő munkában és volt szó a konfliktuskezelésről is.  

Magyarország összes régiójában indultak képzéseink, a legtöbb csoportos és nyílt képzés az Észak-alföldi régióban volt, de nagy számban szerveztünk képzéseket a fővárosban, Észak-Magyarországon és a Dunántúlon is, ahol, különösen a nyílt képzések esetében egyre növekvő az érdeklődés. A képzéseken 1731 különböző területről érkezett szakember vett részt. Elégedettség-méréseink eredményei jó színvonalú, jól szervezett, és hasznos továbbképzésekről árulkodnak. A megvalósítás helyszíneivel és a képzésszervezők munkájával a résztvevők száz százalékban elégedettek voltak, a képzéseken alkalmazott oktatási módszerek és a gyakorlati hasznosság jó megítélése oktatóink munkáját dicséri.

A Tehetséghidak Program keretében újabb képzések akkreditációja várható, amelyek a képzések II. ütemében már mindenki számára elérhetőek. A nyílt képzésekre folyamatos a jelentkezés a képzést megelőző 3. hétig.