Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Üzleti gondolkodás: most megtanulhatod!

2013. május 7.

Tehetséges vagy, de a tehetséged eddig inkább befektetéssel, mint jövedelemmel járt? Érdekel az üzlet, de nem értesz hozzá? Szeretnél vállalkozni, de nem tudod, honnan indulj el? Van egy jó ötleted, de nem tudod, hogyan tovább?

A Tehetséghidak program keretében 2013. június első hétvégéjén üzleti gondolkodásfejlesztő gyakorlatot szervezünk 30 érdeklődő, tehetséges fiatal részére. A Gondolkodj üzletben! hétvége workshop jellegű képzés, ahol a résztvevők kipróbálhatják, hogyan lehet egy jó ötletből, termékből, szolgáltatásból, tehetségből jövedelmet faragni.

A hétvégén Nagy Bandor, üzletfejlesztési tanácsadó vezetésével az üzleti életben jártas befektetők, vállalkozók, tanácsadók foglalkoznak a résztvevőkkel. A programban esettanulmányok, megoldandó üzleti problémák, ötletbörzék és feladatmegoldások szerepelnek. A hétvége NEM oktatás: a résztvevőktől azt várjuk, hogy aktívan részt vegyenek a programban, merjenek megszólalni, tegyék bele saját ötleteiket, javaslataikat a problémamegoldásba.

A hétvége eredményeként a résztvevők megtanulják, milyen a jó, etikus üzleti hozzáállás, hogyan érdemes a felmerülő ötletek hasznosításán gondolkodni, milyen lépések szükségesek valamely ötlet piacra viteléhez. A résztvevők emellett megismerik az üzleti tervezés szemléletmódját, lépéseit, eszközeit és nehézségeit, valamint a csapatmunkával járó előnyöket és feladatokat. 

Időpont: 2013. június 1-2. (szombat-vasárnap)

Helyszín: Budapest

Résztvevők: 16 évnél idősebb fiatalok (a még kiskorú jelentkezők egy felnőtt kíséretében)

Részvételi díj: a 2 napos program a résztvevők számára a Tehetséghidak Program keretében ingyenes. 

A tréning nyelve a magyar, de az elbírálásnál előnyt élveznek azok a jelentkezők, akiknek van üzleti ötletük és legalább középszintű angol nyelvtudásuk.

Jelentkezés módja: 2013. május 10-én éjfélig várjuk a jelentkezéseket. A jelentkezéshez szükség van egy rövid önéletrajzra és egy motivációs levélre – ha van rá mód, ez utóbbit angolul is kérjük. A jelentkezők esetleges, megvalósításra váró üzleti ötleteiket is megoszthatják a jelentkezéskor.

A kiválasztott résztvevőket május 13-án értesítjük. A gyakorlat résztvevői számára a szakmai programot, étkezést és szállást biztosítjuk.

A workshop végén a legtehetségesebb, legjobb üzleti szellemmel rendelkező résztvevőket továbbirányítjuk olyan programokra, üzleti képzésekre, ahol még magasabb szinten foglalkozhatnak az üzleti tervezéssel. 

A programról további felvilágosítást a csomo.ildiko [at] tehetseg.hu címen lehet kérni.