Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Interjúk

Ugrás
1-12 | 29 találat

Junior Prima díjat kapott Székely Szilveszter táncos.

Szántó Judittal, a Nemzeti Tehetségpont frissen kinevezett igazgatójával beszélgettünk tehetségpontokról, hálózatosodásról, akkreditációs folyamatról és jövőbeli tervekről.

Csemer Patrícia a Tehetséghidak Program 4-es és 8-as alprojektjének vezetője és szakmai felelőse. A program zárása kapcsán a tanodák helyzetéről, kihívásairól, jó gyakorlatokról és jövőbeli tervekről beszélgettünk. INTERJÚ.

Interjú Alexander Brody Tehetségnagykövettel.

Interjú Fuszek Csillával, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatójával a május 8-10 között Budapesten rendezendő nemzetközi tehetség-konferenciáról.

Interjú Csermely Péter professzorral a május 8-10 között Budapesten rendezendő európai tehetség-konferenciáról.

Trizner Olivér még nagyon fiatal, de úszótehetsége és kitartása már eddig is számos versenyeredménnyel örvendeztette meg őt és – a sportágban szintén érintett – családját. A MATEHETSZ eszköztámogatása segíti Olivér további sikereit, akivel versenyfelkészülésről, iskolai időbeosztásról és terveiről beszélgettünk.
 

A BONIS BONA-díjjal a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok munkáját ismerik el. Idén az egyik kitüntetett dr. Dankó József, a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyugalmazott tanára, jelenleg projektmenedzser, közoktatási szakértő lett. Ez alkalomból beszélgettünk vele.

Közel húszezer fiatal vett részt eddig a Tehetséghidak programjaiban.

A Tehetség Piactér-program kiemelkedő sikert ért el az IBM-es önkéntesek körében, február végéig több mint 30-an jelentkeztek mentornak.
 

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola zenész tanulói rendszeresen lépnek fel és érnek el helyezést magyar és nemzetközi versenyeken. Két ifjú tehetséggel, Mátyás Gergővel és Tóth Józseffel 2013-as sikereikről beszélgettünk. 

A Magyarországon lassan terjedő, Trail-O nevű sport a tájfutás „kistestvére”, amit elsősorban, de nem kizárólag mozgássérültek számára alakítottak ki.